Tiimiakatemia on Jyväskylän Ammattikorkeakoulun yrittäjyyden huippuyksikkö

ZEN – Ajatuksen hallinta

Kirjoitettu 23.12.14
Esseen kirjoittaja: Aleksi Ihalainen
Kirjapisteet: 3
Kirja: ZEN – Jousella ampumisen taito
Kirjan kirjoittaja: Eugen Herrigel
Kategoriat: 1. Oppiminen, 3. Yrittäjyys, 4. Johtaminen

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 0.0/5 (0 votes cast)

Se että puuduin tämän kirjan lukemisesta sen puolivälissä kertoi minulle enemmän kuin itse kirjan lukeminen. Sen seurauksena kuitenkin päätin lukea tämän loppuun, koska kaveri joka on käyttänyt 6 vuotta jousella ampumisen harjoitteluun, jotta voisi ymmärtää mikä on ZEN ymmärtää mielenharjoittamisen. Pelkkä tekeminen ei tuo tulosta jos ei ole valmis käyttämään myös ajatustaan tekemiseen ja sen harjoittamiseen.

 

Itselleni jäi käsitys miksi oman itsensä tunteminen on hyvin tärkeää, ja pystyy tiedostamaan omat ajattelutavat. Sekä uhmaamaan niitä, mutta ilman kenenkään apua se on toisinaan vaikeaa. Sen takia itse hakeudunkin itseäni ”viisaampien” seuraan, jotka tietävät joistain asioista enemmän kuin minä. Koska mikään ei ole tyhmempää kuin uskoa itseään omien uskomusten perusteella, joita on vain kerännyt mistä sattuu.

 

Mikään ei ole varmaa. Tämä on minun sanomani. Mikään ei voi olla varmaa, sillä varma elämä on pahempaa kuin kuolema. Elämä täynnä epävarmuutta, yllätyksiä – siinä onkin sen kauneus! Elämä kukoistaa ainoastaan vaaran alla.

 

Yhdistin aiheet jollain tasolla sijoittamiseen, vaikka se onkin hyvin kaukaa haettua miettiä sijoittamista mielen ja kehon harjoittamisena. Mutta näen yhteyden siihen, että kun tarpeeksi paljon haluaa ja toistaa asioista tulee todella hyväksi. Mutta ei sen takia että se olisi tavoite, vaan että pystyy ajattelemattaan ajattelematta asioita. Kun ajattelee ajattelemattaan asioita joita pitääkin siinä hetkessä, sen joko tietää tai sitten ei tiedä mitä tapahtuu. On helpompi huomata tämä asia ulkoapäin, koska monesti on liian sokea itselleen siinä mitä tekee.

 

Olen tässä viimeiset puolivuotta pyörittänyt hyvin vahvasti sijoittamista ajatuksissani, ja alan toimia sen mukaan ajatuksissani. Kun mietin tuota sanontaa, että: Elämä kukoistaa ainoastaan vaaran alla. Sijoittaminen tuntuu monellekin vaaralliselta alueelta, mutta sen opittua siitä tulee turvallista pitkässä juoksussa. Varma elämä on monelle töitä 5 päivää viikossa ja pari päivää vapaata, mutta mielestäni se on pahempaa kuin kuolema. Tämä on hyvin ristiriitaista miettiä miten kenenkin pitää elää, koska voin vain vaikuttaa omaani. Haluan vain antaa saman mahdollisuuden useammalle ihmiselle, jotta jokainen voi kukoistaa!

 

Tämä ei kyllä liity tästä aiheesta kirjoittamiseen millään tavalla, mutta en anna sen haitata. Kävin tänään lenkillä mukavassa -10 asteen ilmassa ja kuuntelin siinä musiikkia. Mietin tulevaa vuotta ja seuraavia 10 vuotta eteenpäin, olen alkanut muodostaa koko ajan selkeämpää kuvaa mihin suuntaan haluan mennä ja tehdä, mutta miten? Siinä vaiheessa pärähti biisi soimaan: One Way or Another, Blondie. Kuuntele ihan huviksesi tämä biisi tämän jälkeen. Tajusin että päätös on itse tärkeämpi kuin miten tulen sinne pääsemään.

 

En halua kirjoittaa tästä enempää, tärkeämpää on sinunkin tietää onko sinulla ajatus mukana tekemisessä? Haluatko edes tehdä mitä teet?

 

Tagit: , , , , , ,

Keskustele artikkelista

Kirjoita kommentti

Kirjoita allaoleva koodi viereiseen kenttään roskapostin suodattamiseksi, kiitos!